• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso büszke, hogy ennyire képes „harapni” a McLarennel

Forma-1 Hírek - Alonso büszke, hogy ennyire képes „harapni” a McLarennel

Készült: 2018.május.14 09:36 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso büszke, hogy ennyire képes „harapni” a McLarennel
Fernando Alonso szerint a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull más dimenzióban versenyez, de közelítenek hozzájuk. Újabb pontszerzés a McLarentől, ezúttal Spanyolországban.
A spanyol világbajnok számára kész felüdülés az idei szezon, még akkor is, ha egyelőre nem harcolhat a legjobb helyekért a McLarennel. A 2018-as kiírásban folyamatosan ott van a jobb pontszerzők között és szép csatákat vív. Alonso ma Barcelonában a 8. helyen ért célba, noha volt egy olyan pont, amikor ez elérhetetlennek tűnt.

„Ez egy igen érdekes verseny volt, legalábbis abból a szempontból, amin keresztül mentünk a csapattal. Vesztettünk pár fontos pozíciót, már a rajtnál is. Ott igencsak veszélybe kerültünk, és örülök, hogy kimaradtunk a kalamajkából. Annak azonban nem, hogy a startunk ezúttal nem volt erős. Eleinte lehetetlennek tűnt ez a 8. hely.”

„Eleinte a tapadás igen alacsony volt, plusz a kettes körben az incidens sem segített. Onnantól kezdve nagyon nehéz volt a versenyem a szuperlágy gumikon. Én voltam az egyetlen, aki ezekkel a gyorsabban kopó abroncsokkal rajtoltam. Az igazi lehetőséget az eső jelentette, de az nem érkezett meg, noha elég nagy esélyt jósoltak arra, hogy leszakad az ég.”

„Újabb fontos pontokat szereztünk, nagyjából kihozva a lehetőségeinkből a maximumot, bár teljesen elégedett csak akkor leszek, ha előrébb találjuk magunkat. Erre most így nem volt lehetőségünk, de nyilván jó lett volna a Renault-val és a Haas autójával csatázni. Az azonban nagy különbséget jelent, hogy idén már sok kerék a kerék elleni csatában volt részem. A korábbi években erre nem volt lehetőségem.”

„Fokozatosan, de fejlődünk. Lépésről lépésre haladunk előre. Úgy gondolom, hogy a helyes irányba haladunk, és ez az, amit folytatnunk kell. Ha tizedmásodperceket is, de hozunk a riválisokon, valamint az élmezőnyön. Persze jelenleg az első három más ligában van, és ebben az értelemben a versenyem kicsit unalmas volt, de közeledünk.”

„Eddig minden versenyen sikerült pontokat gyűjtenem. Itt is célba értem, ami a hazai rajongók számára különösen jó. A konstans teljesítmény nagyon fontos és azt hiszem ezzel részben erőn felül teljesítünk. A legfontosabb, hogy még mindig mi vagyunk a negyedikek a bajnokságban. Meg kell tartanunk ezt a helyet, de növelnünk is kell a tétet, mert a riválisok versenyképesek, mi pedig többet akarunk.”