• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Red Bull Ausztriában dönt a 2019-es erőforrásáról

Forma-1 Hírek - A Red Bull Ausztriában dönt a 2019-es erőforrásáról

Készült: 2018.június.08 06:42 Készítette: Czukor Melinda Írta: motorsport.com Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Red Bull Ausztriában dönt a 2019-es erőforrásáról
A Red Bull szeretne végre pontot tenni a 2019-es motorgyártó ügy végére - a határidőt az Osztrák Nagydíj jelenti. A kérdés: Renault vagy Honda?
A milton keynes-i istállónak nincs motormegállapodása a következő szezonra, és a bikák nem titkolják, hogy szeretnének előrelépést látni a jelenlegi partnerüktől, a Renault-tól, ha jövőre mégis együtt folytatnák. Ennek megfelelően a Red Bull már megkezdte a tárgyalásokat a Hondával, hogy átbeszéljék egy esetleges együttműködés részleteit. 

A hétvégi Kanadai Nagydíj kulcsfontosságú lehet a Red Bull számára - ugyanis a Renault és a Honda is mostanra készült el az első fejlesztési csomagjával. A csapat pedig nem fog sokat várni a döntéssel, amint látják, melyik gyártó hol tart. 

A Honda és a Renault csomagja is állítólag több mint 20 lóerővel erősödik - és a Red Bull szinte biztos, hogy azt a gyártót választja, akinél a legnagyobb fejlődést tapasztalja. 

A Motorsport.com-nak a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondta, a következő hetekben valószínűleg megszületik a döntés - majd ennek kapcsán Daniel Ricciardo jövője is tisztázódhat. 

"Zajlanak a tárgyalások." - mondta Marko - "A belső határidőnk a motorkérdésben az Osztrák Nagydíj. Ha lehetséges, akkor a versenyzőfelállásunkat is tisztáznánk addigra."

"Biztos vagyok benne, hogy Ausztriában döntünk. Nem olyan sok a lehetőség."

Míg a Renault motorerő terén biztos, hogy előrelép, az egyelőre nem tiszta, hogy a franciák a teljes csomagot bevetik-e - hiszen aggódnak az MGU-K megbízhatósága miatt. 

Amíg az MGU-K nem futtatható problémamenetesen, addig visszatartják az új verziót, még akkor is, ha ez nyilvánvaló előnnyel kecsegtet. 

A Honda esetében elsősorban a belsőégésű motor fejlődik Kanadára, és a japánok remélik, hogy a fejlesztések a megbízhatóság kockáztatása nélkül bevethetőek.