• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes szerint Hamilton a hétvégén "nem volt a legjobb formájában"

Forma-1 Hírek - A Mercedes szerint Hamilton a hétvégén "nem volt a legjobb formájában"

Készült: 2018.április.15 16:48 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Mercedes szerint Hamilton a hétvégén "nem volt a legjobb formájában"
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton azért tűnt olyan esélytelennek a Kínai Nagydíjon, mert a brit versenyző "nem volt a legjobb formában" a hétvége folyamán.
Hamilton a sanghaji negyedik pozícióját "katasztrófaként" jellemezte, és elismerte, hogy a Mercedes rá eső fele egész hétvégén alulteljesített. A Mercedes első embere szerint Lewis Hamilton azért nem volt formában Kínában, mert nem találta a ritmust - szerinte ez még a legjobbakkal is előfordulhat.

"Ahogy az autó, talán ő sem volt a legjobb formában a hétvégén." - mondta Wolff. "Szerintem ő a legjobb versenyző, de még a legjobbaknak is vannak olyan napjaik, amikor nem 100%-osak. Ha pedig ehhez hozzájön, hogy olyan autó van alattad, ami nem úgy teljesít, ahogy arra számítottál, sőt az abroncsok sem úgy viselkednek, ahogy szerinted kellene, akkor a stratégia is ellened fordul."

"Igazából ezt a forgatókönyvet megvitattuk ma reggel. Aztán minden egyszerűen... rossz irányba ment el." Wolff hozzátette, hogy Hamilton problémáit külön felnagyította az abroncsok hullámzó teljesítménye - már az időmérőn is nehéz volt működésre bírni a Pirelliket, majd a versenyen nehezen lehetett felmelegíteni mindkét keveréket. "Túlmelegítettük az abroncsokat. Nem voltunk jó helyen. Folyton a túl hideg és a túlmelegedés között mozogtunk."

"Láthatjátok, hogy mikor eltaláljuk a tökéletes pontot - ahogy Melbourne-ben is - akkor nagyon gyorsak vagyunk, vagyis az autó tempója kiváló. Azonban ha nincs meg a tökéletes pont, akkor túl lassúak vagyunk - ahogy azt ma és tegnap is láthattuk."

"A Forma-1-ben sosem lehet semmit sem gyorsan megoldani. Láthatjuk, a kép milyen gyorsan változik. A téli tesztek és az Ausztrál Nagydíj alapján sokan azt várták, hogy könnyedén behúzzuk a bajnokságot, mert az autó olyan domináns volt. Már a harmadik versenynél tartunk és nem ez a helyzet."

"Szerintem egy nagyszerű csapatunk van, szóval csak össze kell ülnünk, nyugodtnak kell maradnunk, és leszegett fejjel ki kell találnunk a megoldást." "Nagyon bízom az embereinkben. A múltban már mind bizonyítottak."

Andrew Shovlin, az ezüstnyilak vezető stratégája a problémáról és az elrontott kínai stratégiáról a következőket mondta a Kínai Nagydíjat követően. "A biztonsági autó megváltoztatta a helyeztünket: Valtterivel kint kellett maradnunk, hogy megtartsuk az első helyet, és Lewissal is inkább kint maradtunk, mert Ricciardóval szemben veszthettünk volna egy helyet, ileltve egy további pozíciót kocckáztattunk volna Kimi ellen is. Mivel az első etap alatt nem tudtunk előzni, így attól tartottunk, hogyha ezeket a helyeket elveszítjük, akkor ott ragadunk."

"Ugyanakkor egyszerűen nem volt elég tempónk, hogy ugyanolyan stratégiával legyőzzük a Red Bullt, és az autónk hétvégi teljesítményével nagyon őszintének kell lennünk. Nagyon más körülmények uralkodtak az időmérőn és a versenyen, és egyikben sem voltunk a leggyorsabbak."

"Most jöhet Baku, ami egy nagyon más típusú pálya, és ismét szoros csatára számítunk. Sok terülten el kell végeznünk a dolgunk, mind az időmérős, mind a versenytempónk fejlesztésre szorul. Az idei bajnokságot bárki megnyerheti, és a következő néhány hét és hónap folyamán minden erőnkkel azon leszünk, hogy megoldjuk a gyengeségeinket."