• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Ferrari szerelője jelenti, a műtét sikeres volt

Forma-1 Hírek - A Ferrari szerelője jelenti, a műtét sikeres volt

Készült: 2018.április.10 10:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Ferrari szerelője jelenti, a műtét sikeres volt
Francesco Cigarini hirtelen nagyon népszerűvé vált a Forma-1-ben, de ennek egy súlyos baleset volt az ára Bahreinben a Ferrarinál.
Mint ismeretes, a Ferrari Kimi Räikkönen utolsó kiállásánál hibázott Bahreinben. A „Jégember” úgy kapott zöld jelzést, hogy a bal hátsó kerék még nem lett lecserélve. Räikkönen óriási lendülettel indult el, miközben a dobogóért harcolt.

A tehetetlen szerelő nagyon nagy ütést kapott, aminek kettős lábtörés lett a vége. Francescót szinte azonnal kórházba szállították, ahol azóta megműtötték. Nem sokkal ezután a szerelő a kórházi ágyáról küldött képet, és egy üzenetet a Ferrari, valamint a Forma-1 rajongóinak, akik mind aggódtak érte.

„A műtét sikeres volt. Köszönetet kell mondanom mindazoknak, akik aggódnak értem. Semmi más, csak egy nagy köszönet ezért. Ölelés!” Az olaszra egy hosszabb felépülés várhat a súlyos sérülése miatt, de a Ferrari természetesen visszavárja őt. A Scuderia az eset miatt 50 ezer dolláros büntetést kapott a szövetségtől, ami több, mint 12 millió forintnak felel meg.

A rajongók közül sokan azt mondták, ezt az összeget a vétlen szerelőnek kellene adniuk. A Forma-1 ismét rámutatott arra, hogy az a bokszutcában is nagyon veszélyes tud lenni, amivel egytől egyig mindenki tisztában van a paddockban.