Autocross Hírek - Fordulatokban "gazdag" verseny

Készült: 2017.október.07 16:58 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek

Autocross Hírek - Fordulatokban
Interjú Palotás Péter pilótával a Dargov-Dubiny Autocross OB - Zóna verseny után, ami igencsak fordulatokban "gazdag" volt. Palotás Péter - Mitsubishi Colt EVO Dargov-Dubiny 2017.09.23-24. Levianus Motorsport
A kettő napra tervezett versenyen a szombati napon magad mögött tudtad tartani a mezőnyt. Vasárnap is hasonló teljesítményt várt tőled a csapat és a kilátogató szurkolók, sajnos nem láttad meg a döntőben a kockás zászlót. - Jól sikerült elkapni a rajtot és az élre állni, próbáltam az első körbe nagyobb tempót diktálni, hogy előnyre tegyek szert a többiekhez képest, ezért nagyon nagy tempóval érkeztem be a kanyarba és kicsúsztam a laza, felázott talajba. Nem tudtam egyből lendületből megfordítani a kocsit és közben beértek a többiek. Mikor rá akartam fordulni a menetirányra kevés volt a gáz és nem fordult el a kocsi, rosszul mértem fel a távolságot és ez vezetett a hibához, ami miatt fel kellett adnom az a futamot.
Autocross Hírek - Fordulatokban
A harmadik előfutamban az utolsó helyről indultál, az ötödik helyig tudtál előre jutni. Mennyire volt előzésre alkalmas a Dargovi pálya, és mi miatt nem sikerült a mezőnyt magad mögé utasítani? - Próbáltam egyből a rajt után minél előbbre törni, de a célegyenes utána kanyar átrendezte a pozíciókat. A pályában több lehetőség is van előzni, a célegyenes után felfelé vezető szakasz és az hátsó hosszú egyenes a kis ugratóval, sajnos a kanyarokból való kigyorsítás még nem ment igazán, ezért jelentősen vesztettem a tempóból a kanyarokban, így az egyenesek inkább a felzárkózásról szóltak mint előzésről. A kanyarokban a többi tapasztalt pilóta szinte mindig zárta az ívet, így nehéz volt előre jutni.
Autocross Hírek - Fordulatokban
A döntő futamban egy "más" Palotás Pétert láthattunk a Mitsubishi Colt EVO pilóta ülésében. Mentél tökön-paszulyon keresztül. Sajnos két versenyző társaddal is volt egy kis kocc. Mi történt a döntőben? - A döntőben úgy álltam fel a rajtrácsra, hogy kihozom az autóból a maximumot, ami tőlem telik. Már közvetlenül a célegyenes utáni kanyarban volt egy kis tülekedés, de sikerült egy pozícióval előbbre jutni, a második körben is sikerült tartani a pozíciót és magam mögött tartani az egyébként nagyon rám tapadó szlovák versenytársat. A második körben is szinte egyben ment a mezőny mikor az egyik versenyző autója keresztbe állt előttem és már nem tudtam kikerülni is a hátulját megtoltam egy kicsit. A harmadik körben egy másik szlovák versenyzővel - Michal Toth - akadtunk össze a célegyesben, ezúton is elnézését kérek tőle, amiért kicsit agresszíven próbáltam megoldani a helyzetet. Majd az azt követő körben Vörös Laci barátommal volt sajnos egy kis összekoccanás, amit szintén nagyon sajnálok, mert nem állt szándékomban vele szemben így fellépni, - Bocs, Laci! - de sajnos nem tudtam kívülről megelőzni, belülről próbálkoztam, ami azután nem volt sikeres egyikünknek sem. Végül is az utolsó előtti körben vétettem egy hibát mai miatt felakadtam a pályát szegélyező dombra, ahonnan mér nem tudtam önerőből lejönni, így ott véget ért a futam.
Autocross Hírek - Fordulatokban
Partnereimnek köszönöm a segítséget: PLTS Ipari Kft., Zeusz Exhaust Kft., AT-LOC Hungária Kft. - Hajósi Miklós -
Autocross Hírek - Fordulatokban
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Adatvédelem | Sütik kezelése