Forma-1 Hírek - Räikkönen augusztusban bejelenti a visszavonulását?

Készült: 2018.február.13 10:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Räikkönen augusztusban bejelenti a visszavonulását?
Egy bizonyos nagy eseményhez köthetnek egy még nagyobbat Kimi Räikkönen karrierjét és életét illetően. A finn idén októberben lesz 39 esztendős, így már egyértelműen a pályafutása vége felé közelít, legalábbis a Forma-1-ben.
Természetesen nem elképzelhetetlen, hogy a 2007-es bajnok az F1 után is versenyezzen, de azt már szinte biztosan nem fogja olyan aktív formában megtenni, mint jelenleg. Räikkönen, aki 2001-ben mutatkozott be a királykategóriában, a Ferrarival időről időre csak 1 évre hosszabbít, de a pletykák ellenére még mindig Maranellóban dolgozik.

Az aktuális szerződése is csak 2018 év végéig érvényes, és ahogy az általában lenni szokott, már a téli tesztek előtt sok a pletyka a leváltásával kapcsolatban.

Mint ismeretes, Kimi életrajzi könyve, az „Ismeretlen” augusztus 16-án fog megjelenni, ami minden bizonnyal kasszasiker lesz Finnországban. Nagy az érdeklődés a könyv iránt, és nemcsak amiatt mert a „Jégemberről” van benne szó. A német Auto Bild Motorsport közben olyan pletykákról számolt be, hogy a könyv egybeeshet egy még nagyobb bejelentéssel, miszerint Räikkönen a szezon végén visszavonul, amivel egy komoly ülés válna szabaddá.

Charles Leclerc, a Ferrari juniorja is esélyes lehet, bár az olaszok nem híresek arról, hogy egy tapasztalatlan fiatal pilótának adnak lehetőséget, független attól, hogy a monacói nagyon gyors. Daniel Ricciardo szintén ott lehet a listán, akárcsak Valtteri Bottas, ha a finnek végül mennie kellene a Mercedestől, ahol pedig Esteban Ocon számíthat befutónak.