Forma-1 Hírek - Mindenki kihúzza magát, ha Alonso belép a McLaren garázsába

Készült: 2018.január.24 12:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: Dénes Gergely Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Mindenki kihúzza magát, ha Alonso belép a McLaren garázsába
Zak Brown kielemezte, milyen hatással van Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne a McLaren mindennapjaira, hangsúlyozva a versenyzők remek teljesítményét és építő karakterét.
A McLaren ügyvezetője úgy fogalmazott, „három fájdalmas éven” vannak túl az előző motorpartnerrel, és papíron most minden adott, hogy elkezdjék a felzárkózást: ütőképesebb hajtáslánc, megtartották a két versenyzőjüket, és érkeznek a partnerek is.

Azt ő is elismeri, hogy Alonso és Vandoorne rendkívül fontosak a csapat számára, de túlzás lenne azt állítani, hogy segítségükkel újra feltalálnák a McLarent. „Mindketten eltérő szakaszban vannak a karrierjüket illetően”- kezdte Brown Davosban, a CNBC élő interjújában.

„Stoffel újonc volt tavaly, így a kihívások, melyekkel szembenéztünk, jobban ártottak neki, mint Fernandónak, mert ő már 15-16 éve van a Forma-1-ben, így támaszkodni tud ezekre a pillanatokra és tapasztalatokra. Ami Stoffelt illeti, mindig mosolygott, nagyon lelkes volt, sokat tanult a tapasztaltakból, és a továbbiakban még jó is lesz számára az, hogy ennyire nehéz volt a kezdet a Forma-1-ben. Ha túlélte a tavalyi évet, akkor az keményebbé fogja tenni őt”- ecsetelte az amerikai.

„Másrészt Fernando egy kétszeres világbajnok, a valaha volt legjobb versenyzők között tartják számon a Forma-1-ben. Nagyon szorgalmas, koncentrál, egyaránt nagyon sokat követel magától és a csapattól, teszi mindezt pozitív módon”- elemezte Alonsót. „Ha Fernando belép a garázsba, akkor mindenki egy kicsit kihúzza magát.”

„Ugyanakkor nem gondolom, hogy ők ketten újra feltalálták volna a McLarent, mert vannak olyanok a csapatban, akik több címet nyertek, mint Fernando. Ez egy rendkívül profi és elkötelezett csapat, míg a versenyzők azok, akik révén történnek az események, ha kialszanak a lámpák. Inspirálják a csapatot, remek munkát végeznek”- foglalta össze Brown.

Vajon lehetséges lehet a győzelem 2018-ban? „Remélem, ez a cél”- felelte. „Remek csapatok vannak előttünk remek versenyzőkkel, mi pedig új kapcsolatot kezdünk a Renault-val. Nagyon optimisták vagyunk, de szükség lesz némi időre, mire megvetjük a lábunkat. Leszegett fejjel megyünk előre, próbálunk olyan gyorsan versenyezni, amennyire csak lehetséges, és szeretném azt gondolni, elérhető egy győzelem idén.”