Forma-1 Hírek - Hivatalos: a Liberty Media száműzte a rajtrácslányokat a Forma-1-ből

Készült: 2018.február.04 18:13 Készítette: Lipták Melinda Írta: Jonathan Noble Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Hivatalos: a Liberty Media száműzte a rajtrácslányokat a Forma-1-ből
A Forma-1 tulajdonosi köre megerősítette, a döntés megszületett, és ennek értelmében 2018-tól már nem lesznek rajtrácslányok a sportban.
Az amerikai tulajdonosok drasztikus változtatásokat terveznek az F1-ben, és gyakorlatilag már a hatalomátvételük előtt megkezdték a munkát, aminek nem mindenki örül, látván az újdonságokat.

Több csapat is morgolódik a Liberty miatt, miközben a Ferrari már egyértelműen a kiszállás lehetőségével fenyegetőzik, és ezúttal talán nem üresek ezek a bizonyos szavak Maranellóban. Egy biztos, nem minden irány tűnik jónak a tulajdonosoktól, akik sokak szerint totálisan cirkuszosra akarják venni a figurát, mely messze nincs összhangban azzal, mint amit az F1 régmúltja és DNS-e képvisel.

Már a Forma-1 logójának megváltoztatása is nagy visszhangot váltott ki, de közben újabb és újabb érdekes dolgok derülnek ki, amikért a rajongók sem repdesnek. Most az derült ki, hogy a rajtrácslányok eltüntetése igaz volt, amit az F1 kereskedelmi főnöke, Sean Bratches erősített meg egy szerdai közleményben.

A szakember hangsúlyozta, hogy egy sor elemzés végén jutottak erre a döntésre, és bár a lányok alkalmazása évtizedes múltra tekint vissza, valamint a nagydíjak egyik legfontosabb darabja, úgy érzik, ez a szokás nem felel meg a márka értékeinek, és az egyértelműen ellentétes a modern társadalom normáival.

A Forma-1 mellett az F2-ben és a GP3-ban sem lesznek rajtrácslányok, ami nem meglepő, mivel ez a két kategória erősen köthető a nagydíjhétvégék programjaihoz.