Forma-1 Hírek - Elvonul a nyilvánosság elől a legendás versenyző

Készült: 2018.január.22 11:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Elvonul a nyilvánosság elől a legendás versenyző
Sir Stirling Moss bejelentette, hogy a betegsége miatt teljesen visszavonul, és csak arra fog koncentrálni, hogy jobban legyen. Moss óriási név a motorsportban. A 88 esztendős legenda nagyon sokáig aktív maradt, de a súlyos betegsége miatt teljes mértékben háttérbe kell vonulnia.
A brit az egyik legversenyképesebb és leghíresebb pilóta, aki soha nem tudott felérni a csúcsra. 2016 év végén 87 esztendős korában kórházba került, súlyos mellkasi fertőzéssel. 134 napot töltött el a kórházban, és jelenleg az angliai otthonában kezelik.

Moss családja a hivatalos weboldalukon keresztül erősítette meg a hírt, miszerint minden területen visszavonul. Ez természetesen a versenyzést is érinti, amit már nem tud aktívan űzni, hiszen a súlyos betegség az ágyhoz kötötte őt.

A lovagi kitüntetéssel is rendelkező versenyző nagyon hálás a támogatásokért, és a szeretetért, amit a rajongóktól kap, de most eljött az idő, hogy maximálisan magára koncentráljon.

2010 tavaszán például egy súlyos balesetet élt túl a londoni házában, miközben mindkét bokája és a lába is eltört. Nyáron azonban már újra a volán mögé pattant. Ez sajnos most már nem lehetséges.