Forma-1 Hírek - Bottas: "Baku után erősebb lettem"

Készült: 2018.május.08 08:10 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottas: "Baku után erősebb lettem"
Valtteri Bottas elmondása szerint a tény, miszerint az utolsó körökben vesztette el az Azerbajdzsáni Nagydíj győzelmét csak még erősebbé teszi.
A finn három körrel a verseny leintése előtt kapott defektet ahogy ráhajtott a pályán maradt törmelékre, majd emiatt fel kellett adnia a küzdelmet, és a győzelmet. A történtek okozta csalódottság ellenére Bottas nem hagyja, hogy a szomorúság eluralkodjon rajta, és azt gondolja, ettől csak erősebbé válik.

"Természetesen kiábrándító, de az élet, és különösen a motorsport tele van csalódásokkal." - mondta Bottas szombat este, a színpadon a Lorenzo Bandini díjátadón, Olaszországban.

"Mindig is azt gondoltam, hogy a csalódottság adja a legjobb lehetőséget, hogy erősebbé válj - már ha megfelelően fogod fel. Vagyis az a terv, hogy a következő hétvégén és az év hátralévő részében még erősebb leszek."

Bár jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Mercedeshez a Ferrari és a Red Bull is közel ért, Bottas szerint a részletek nagy különbséget jelenthetnek a csatában. "Ez a Forma-1. A sport versenyképes, és mikor a szabályok többé-kevésbé ugyanolyanok maradnak, akkor mindig szorosabbá válik. Három topcsapat verseng, akiknél számítottunk rá, hogy szoros lesz."

"Most a legapróbb részleteket is szem előtt kell tartanunk, és minden apróságból tanulnunk kell, akár egy századmásodpercből is. Ha rendszeresen, minden területen találunk ennyit - különösen a gyengeségeinknél - akkor messzire juthatunk."

Bottas szerint a Mercedes fejlődésének kulcsa a csapatmunka lehet - vagyis hogy a problémákat közösen oldják meg. "Ha egy dolgot kellene kiemelnünk, amivel az élre kerülhetünk, akkor az a csapatmunka. Csapatként kell dolgoznunk, ahogy azt mindig is tettük, hiszen együtt sokkal többet érhetünk el, mint egyedül."

Bottas több ezer szurkolót szórakoztatott, amikor a Mercedes W07-et meghajtotta Faenza és Brisighella között, hogy begyűjtse a Bandini-díjat. A finn egyébként alig tudja elhinni, hogy megkapta a díjat a korábbi nyertesek - Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Max Verstappen után.

"Gyerekként, amikor gokartoztam, és láttam, hogy milyen versenyzők nyerik el a díjat, akkor el sem tudtam volna képzelni, hogy egy nap én is elnyerem. Szóval nagyon sokat jelent nekem."

"Múlt hétvégén nem kaptam trófeát, de most igen, és ez sokkal jobb. Nagyon megtisztelve érzem magam."