Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Mercedes négyszeres világbajnok utódja: F1 W09

Készült: 2018.február.22 18:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Mercedes négyszeres világbajnok utódja: F1 W09
A Mercedes is leleplezte a 2018-as évre fejlesztett autóját, amivel Lewis Hamilton és Valtteri Bottas fog versenyezni. Fogalmazzunk úgy, hogy a Mercedes számára az elmúlt évek „egészen jól” sikerültek…
A turbókorszak beköszönte óta a német gyártó erősen dominál a Forma-1-ben, ami Hamiltonnak 3, míg Rosberg-nek 1 világbajnoki címet jelentett. Időközben Nico visszavonult, addig Lewis még mindig a csapat tagja, és igencsak jó esélyei lehetnek arra, hogy az aktuális idény végén már ötszörös világbajnoknak mondja magát.

Tavaly a Mercedes által fejlesztett autó ugyancsak nagyon erős volt, de a szezon első felében voltak vele gondok a beállítások kapcsán. A végén azonban 20 versenyből 12-t megnyert, miközben 26 dobogós helyezést, 15 rajtelsőséget és 9 leggyorsabb kört abszolvált, amivel részben történelmet is írt.

A címvédő a nagy sikerek ellenére nem dől hátra, és nemrég egy nagyobb fejlesztésbe kezdett a bázisán a szélcsatornák körül. Ez ugyancsak azt jelzi, hogy a csapat továbbra is éhes a sikerre, és újabb bajnoki győzelmeket akar ünnepelni. A most bemutatott W09 minden bizonnyal az élmezőny tagja lesz, és tekintve az eddig látott motorelőnyt, valószínűleg az a konstrukció, amit majd le kell győznie a Ferrarinak, a Red Bullnak és a többieknek.

„A 2017-es évünk nem volt túl egyszerű, de az eredményeink önmagunkért beszélnek. Sikerült megvédenünk a bajnoki címeinket, miközben nagy csatát vívtunk a riválisainkkal. A csapatunk több, mint kiváló munkát végzett, és emiatt is tudtunk annyira erősek lenni.”

„Az új idény minden bizonnyal szintén sok kihívást tartogat számunkra. A tavalyi autónk sokszor dívaként viselkedett, de megvolt benne a kellő potenciál ahhoz, hogy nyerjen. 2018-ra egy olyan autót terveztünk, amivel megszabadulunk a korábban látott szeszélyektől. Keményen dolgoztunk azon, hogy mindez megvalósuljon. Egyelőre nem tudjuk, hogy sikerrel jártunk, vagy sem, mivel az igazi tesztidőszak csak most kezdődik, a versenypályán.” - Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke „
Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Mercedes négyszeres világbajnok utódja: F1 W09
A legnehezebb feladat az volt, hogy megszabaduljunk ezektől a fentebb említett szeszélyektől. Nagyon sok elemzést igényelt mindez, de bízunk abban, amit csinálunk, és kitartunk a konstrukciónk mellett. Ezt tettük legutóbbi is, és jó munkát végeztünk.”

„Nyilvánvalóan figyelemmel követtük a riválisokat is, hogy ők milyen megoldásokat alkalmaznak, de a végén csak abban hiszünk, amit mi csinálunk. Nem lehet csak úgy egy másik autó alapján megépítened a sajátodat. A fejlesztések sikeressége a részletekben rejlik, és ezeket sokszor nem látjuk, miközben az autók kompaktabbak, mint valaha.”

A 2018-as szezon nagyon szoros lehet a Ferrarival, a Red Bullal és talán a McLarennel is. „A bajnoki kihívók sora hosszabb lehet, mint eddig. Tudjuk, hogy a Red Bull mindig képes meglepetést okozni, míg a Ferrari az a Ferrari. És a McLarenre is oda kell majd figyelnünk, valamint a gyári Renault szintén okozhat meglepetést. Szóval minden adott ahhoz, hogy egy jó idényünk legyen.”
Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Mercedes négyszeres világbajnok utódja: F1 W09
Forma-1 Hírek - Bemutatkozott a Mercedes négyszeres világbajnok utódja: F1 W09