Forma-1 Hírek - Az Olasz Nagydíj szervezője szerint általános szenvedés van az F1-ben

Készült: 2018.január.24 12:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Az Olasz Nagydíj szervezője szerint általános szenvedés van az F1-ben
Angelo Sticchi Damiani meglehetősen sötét képet vázolt fel a Forma-1 jelenlegi állapotát illetően, kitérve az Olasz Nagydíj jövőjére is, ami szintén nem túl rózsás.
Monzával kapcsolatban (is) rendre felmerül, hogy semmi sincs kőbe vésve, egyik évről a másikra kieshet a naptárból a Ferrari hazai pályája. Egyelőre csak 2018 biztos, a jövőképet illetően teljes a homály, erősítette meg Sticchi Damiani a La Gazzetta dello Sportnak egy díjátadón.

„Ha a feltételek nem változnak, nem tudjuk garantálni Monza jövőjét”- mondta, megjegyezve, hogy a létesítménynek mindenképp futamot kell rendeznie a továbbiakban is. „2022-ben száz éves lesz ez a létesítmény, és lenne a helyes, hogy hasznosítsák”- tette hozzá.

Elhintette, hogy az állami szabályozással és költségvetéssel sem elégedettek, ami szigorú kereteket szab. „Egyetlen euróba sem kerülünk az államnak, semmit sem kérünk, de legalább ne akadályozzanak minket.” A sportminiszter, Luca Lotti azt ígérte az ACI díjátadóján, hogy mindent meg fog tenni a pálya érdekében, legyen szó akár olyan alapvető problémákról, mint a beázó helyiségek.

Sticchi Damiani azt is felidézte, milyen helyzet uralkodik jelenleg az F1-ben, tette mindezt azok alapján, hogy múlt héten összeült a többi promóterrel Londonban. „Általános szenvedésre lettem figyelmes: a Liberty részéről, mert irtózatos mértékű befektetést hajtottak végre az F1-ben, aminek meg kellene térülnie. A csapatok részéről, akik még nagyobb költségekkel rendelkeznek, és részünkről, a promóterek részéről, akiket megfojtanak.”