Forma-1 Hírek - Aukcióra kerül Ayrton Senna győztes F1-es autója

Készült: 2018.január.24 12:10 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Aukcióra kerül Ayrton Senna győztes F1-es autója
Egy nagyon értékes darab kerül árverésre hamarosan, amit nem más vezetett, mint Ayrton Senna. A legendás brazil versenyző 1993-ban teljesítette az utolsó évét a McLaren színeiben.
A bajnokságot a második helyen fejezte be, 16 ponttal a riválisa, és korábbi csapattársa, Alain Prost mögött. A fentebb látható autó amiatt is különleges, mert ezzel szerezte meg a hatodik. és egyben utolsó győzelmét Monacóban. Ez a rekord még 25 év után is él.

A McLaren MP4/8 névre keresztelt konstrukciót Neil Oatley tervezte, amit egy V8-as erőforrás keltett életre. Az 505 kilogrammot nyomó autó a 16 versenyen 5 győzelmet, 1 rajtelsőséget és 1 leggyorsabb kört szerzett. Talán nem okoz túl nagy meglepetést, hogy Senna gyűjtötte be ezt az 5 győzelmet.

Az aukció májusban (11.) lesz, ami a Bonhams szervezésében kerül lebonyolításra. A szervezők nem számolnak pontos becsléssel, de egy igen nagy összeget várnak a gépért. Nyilvánvalóan egy hétszámjegyű összegről lesz szó…

Tavaly novemberben Michael Schumacher utolsó Monaco-győztes Ferrariját (2001) 7,5 millió dollárért értékesítették. A modern korszak autói közül ez a legértékesebb, amit valaha is árverésen értékesítettek.