Forma-1 Hírek - Alonso: „Egy újabb bizonyíték arra, hogy a McLaren az egyik legjobb autó”

Készült: 2017.szeptember.17 09:23 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Alonso: „Egy újabb bizonyíték arra, hogy a McLaren az egyik legjobb autó”
Fernando Alonso számára az igazi értékmérő a következő év lesz, amikor ugyanaz a motor dobog a McLarenben, mint a Red Bullban.
A spanyol világbajnok pozitívan fogadta a Honda leváltását, bár nagy kérdés, hogy a McLaren mennyivel lesz előrébb a Renault motorjaival, amik jelenleg nem veszik fel a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel. Alonso hamarosan meghozza a döntését a jövőjéről, de még előtte Szingapúrban rajthoz áll, amit a 8. helyről fog megkezdeni vasárnap.

„Már régóta tudtuk, hogy Szingapúr egy igazi esélyt jelenthet számunkra a jobb eredmény elérésére, független attól, hogy a legjobb helyek normál körülmények elérhetetlenek. Ettől független már egy ideje készültünk erre a hétvégére és azt hiszem, eddig hozzuk azt, mint amire számítottunk.”

„Pozitív, hogy mindkét autónkkal ott voltunk a Q3-ban, bár ennél nagyobb célokkal vágtam neki az idénynek. A helyzet azonban adott, és abból kell főznöd, ami a rendelkezésedre áll. Az elsődleges célunkat tehát sikerült teljesítenünk, de a neheze még csak most jön.”

„Vasárnap szintén a pontszerzők között szeretnénk lenni és bízom benne, hogy a szerencse is a kezünkre játszik majd. Ha ez így lesz, akkor talán még előrébb végezhetünk, mint normál körülmények között.”

„Azt hiszem, most is bizonyítottuk, hogy a kasztnink a legjobb három csapat között van. Néhány helyszínen ezt már megmutattuk, és ez Szingapúrban sincs másképp. Természetesen pontosan nem lehet tudni, hogy a kasztnit illetően hol állunk, de az biztos, hogy az élmezőnyben.”

„A következő év ebből a szempontból egy nagyon jó teszt lesz, hiszen a McLaren ugyanazzal a motorral fog versenyezni, mint a Red Bull. És tudjuk, hogy a Red Bull milyen autókat fejleszt… Szóval ez egy jó teszt lesz ahhoz, hogy lássuk, a kasztni jó, vagy sem.”

„Az elmúlt három évben a Honda motorjaival versenyeztünk, így nehéz volt összehasonlítani magunkat a legjobbakkal. A mérnökök azonban végeztek pár szimulációt, és úgy véljük, jó autónk van.”

És mi lesz jövőre?

„Még mindig nem döntöttem el, hogy hol leszek jövőre. Vannak lehetőségeim, és természetesen a McLaren is egy érdekes opciót jelent a Renault motorokkal. Szükségem van még pár információra, különösen a Renault oldaláról, így addig a pontig, míg ezek nincsenek meg, nem fogok döntést hozni. Remélhetőleg néhány pozitív hír vár rám a következő napokban.”

„A McLaren oldaláról azt hiszem, minden adott. Ez egy nagyon jó csapat, nagyon jó szakemberekkel és Stoffel egy remek csapattárs, aki folyamatosan fejlődik. Ők is a stabilitást részesítik előnyben, de mint mondtam, a döntést nem hoztam meg a jövőmről.”