Forma-1 Hírek - Alonso: „Bárcsak elfelejthetnénk ezt a három évet a Hondával…”

Készült: 2018.február.18 12:15 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - Alonso: „Bárcsak elfelejthetnénk ezt a három évet a Hondával…”
Fernando Alonso ezúttal sem fogta vissza magát, amikor a Hondáról beszélt, mely szerinte elvett három évet tőle a Forma-1-ben. A McLaren és a Honda nagyon sikeres volt a távoli múltban a Forma-1-ben.
A wokingiak és a japánok úgy gondolták, hogy megismételhetik ezt a sikeres időszakot, de a projekt végül óriási bukással ért véget. A Honda három éven keresztül képtelen volt egy versenyképes, és megbízható egységet biztosítani a McLarennek, mely idő előtt szakított a gyártóval és a Renault-ra váltott át, amivel ezelőtt soha nem dolgozott. Annak ellenére, hogy papíron csak egy lépést jelent előre a francia erőforrás, a legendás csapat hirtelen messze jobb helyzetben találhatja magát.

Erről beszélt Alonso is, aki ezen a hétvégén Daytonában fog versenyezni egy 24 órás futamon, ráadásul rögtön esélyesként az LMP2-es versenygépe volánja mögött. "Bárcsak gyorsan el lehetne felejteni ezt a három [Honda-motoros] évet. Teljesen más a helyzetünk ahhoz képest, remélem, versenyképesek tudunk majd lenni a Renault-val a most következő szezonban." - mondta Alonso az ESPN-nek.

Jól alakul a felkészülés is. "Minden előkészület sokkal jobban áll az előttünk álló szezonnal kapcsolatban, mint bármikor korábban. Nagyon magasak az elvárások saját magunkkal szemben, teljesen más a csapaton belüli hangulat is."

Alonso azonban most teljes mértékben az amerikai futamra koncentrál, és teljesítené az egyik nagy álmát. Egy esetleges daytonai győzelem még inkább motiválttá tehetné a kétszeres világbajnokot, akinek továbbra sem erősítették meg az indulását Le Mans-ban, ami ugyancsak egy 24 órás versengésről szólna számára.