Forma-1 Hírek - A Red Bull szerint Verstappen a jövőben F1-es bajnok lesz. Pont.

Készült: 2018.február.19 19:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: Motorsport.com Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - A Red Bull szerint Verstappen a jövőben F1-es bajnok lesz. Pont.
A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve róla, hogy Max Verstappen a jövő Forma-1-es bajnoka. Az pedig csak idő kérdése, hogy ezt mikor érheti el valójában.
Horner nagyon magabiztosan tekint a 2018-as szezon elé: "Ha az RB13-mal szerzett tapasztalatainkból a megfelelő leckéket tanuljuk meg, és ezt beépítjük az RB14-be, plusz a megbízhatóságon is javítani tudunk, akkor nem látok okot, hogy Max Verstappen és Daniel Ricciardo az idei szezonban miért ne vehetnék fel a harcot Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel." - kezdte a csapatfőnök a német Speedweek előtt.

"Hamilton élete formájában versenyez, és remélem, hogy néhány évig még folytatja. Persze hiszek benne, hogy Max és Daniel személyében két olyan versenyzőnk van, akik megfelelően motiváltak - ha a megfelelő munkaeszközt biztosítjuk a számukra. Egy ilyen többszereplős csata a szurkolók számára is 'finom falat' lenne."

Horner ezentúl azt sem felejtette el megemlíteni, hogy Max Verstappentől a csapat rendkívül sokat vár - vagyis nem kevesebbet, mint a világbajnoki címet. "Csak idő kérdése. Sebastian Vettel négy bajnoki címet szerzett nekünk, és még nem is volt 30 éves. Lewis négy bajnoki címet szerzett, és 32.

Max számomra a jövő bajnoka. Látod, hogy melyik versenyző emelkedik ki. Max mindenképp ide tartozik." A mexikói győzelmével a fiatal holland már bizonyította, hogy a Red Bull Racing kasztnija milyen erős volt a 2017-es szezon második felében. Sőt, a siker alapjait már a szombati napon, vagyis az időmérőn is lefektette - az első sorból rajtolhatott.

"A McLaren egy nagyszerű csapat, és örülünk, hogy ellenük versenyezhetünk. Azonban különösen a szezon második felében hatalmas előrelépést értünk el, és természetesen abban reménykedünk, hogy a lendület 2018-ig kitart. A szabályok többé-kevésbé nem változnak, ezért is tanulhattunk sokat a 2017-es autótól, amit a 2018-as gép fejlesztéséhez is fel tudunk használni." - folytatta Horner a kérdésre válaszolva, miszerint nem tart-e az idén Renault erőforrásokra váltó McLarentől.

"Úgy vélem, bebizonyítottuk, hogy erős kasztnival rendelkezünk. Most már természetesen csak abban reménykedünk, hogy az idei évben a motorból több teljesítményt nyerhetünk ki, és jobb megbízhatósággal is számolhatunk."