Forma-1 Hírek - A Mercedes szerződései kemények a Forma-1-ben

Készült: 2018.január.22 11:43 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - A Mercedes szerződései kemények a Forma-1-ben
Toto Wolff, a Mercedes csapatának vezetője úgy gondolja, szükség van erre, és nem igazán érti a Renault kritikáját. Nem is oly rég a Renault F1 Team első embere, Cyril Abiteboul negatívan kommentálta a Mercedes által szerződésbe foglalta feltételeket.
A francia szakember különösképpen arra gondolt, hogy a németek a kontraktusokat túl hosszú kényszerszabadságokkal írják meg, amivel nagy hátrányba helyezik őket, és az új munkaadójukat.

A Renault úgy látja, ezek az agresszív szerződési feltételek rossz hatással vannak a sportra, mert ezekben az esetekben az adott szakember hosszú ideig nem adhatja át a tudását, és így bővíteni sem tudja azt. Abiteboul a tudástranszfert fontos feltételnek tartja azt illetően, hogy a Forma-1 versenyképes legyen.

A Mercedestől Wolff válaszolt a kritikákra, miután a Renault-nak nem sikerült elhoznia az egyik célpontját Stuttgartból. Az osztrák a Motorsport.com-nak azt mondta, a szervezetük stabilitásának megőrzése fontos pontot jelent számukra, és ebben az esetben épp most írták alá az új szerződésüket a „célszeméllyel”, akivel a Renault is együtt szeretett volna dolgozni. A németek semmi esetre sem akartak megválni az emberüktől, mivel az nem helyettesíthető.

A Mercedes nagyon büszke arra, hogy egy ilyen sikeres csapata van, és többek között a Williamshez távozott Paddy Lowe-t is egy nagyon minőségi szakemberrel (James Allison) tudták pótolni. Wolff ugyanakkor azt mondja, az istállójuk minden területen erős, és a sikerük egyik alappillére, hogy együtt tudtak maradni.

Toto hozzátette, az F1-es sikereik nem az egyének múlik, hanem sokkal inkább a csapatmunkának tudható be. „Ez azoknak az embereknek az összege, akik együtt dolgoznak. Meg kell teremteni azokat a feltételeket, amelyekben kiválóak lehetnek.”