Forma-1 Hírek - A Ferrari és a Mercedes sem akar lemondani a kiváltságairól a Forma-1-ben

Készült: 2018.március.05 11:20 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás Motorsport.com

Forma-1 Hírek - A Ferrari és a Mercedes sem akar lemondani a kiváltságairól a Forma-1-ben
A Ferrari mellett a Mercedesszel is nehéz lesz megállapodnia a Liberty Mediának, mely lényegesen csökkentené az olaszok és a németek extra bevételeit.
Miközben a Ross Brawn vezette technikai csoport egy teljes átalakulást tervez 2021-re, kezdve az új motorokkal és a nagyon más aerodinamikával, ami a jobb versenyzést segítené elő, az amerikai tulajdonosi körnek meg kellene állapodnia a csapatokkal az új Concorde Egyezmény aláírásáról.

A jelenleg érvényben lévő szerződés 2020 év végén jár le. Addig a pontig a pénzelosztást illetően is az történik, amit korábban az istállók aláírtak Bernie Ecclestone-nal. Ennek értelmében a Ferrari történelmi csapatként 100 millió eurót tehet zsebre. És ezt az összeget csak azért kapja, hogy a sportban szerepel.

Emellett a Mercedes is szép summát akaszt le, és Maranellóhoz hasonlóan ők sem válnának meg ezektől a bónuszoktól, de abba sem mennének bele, hogy azt nagymértékben csökkentik. A Ferrari közben a kiszállással fenyegeti a kategóriát, és már egy ellenszéria is elkezdhetett alakulni a háttérben.

A megegyezés a felek között még nagyon messze áll a Concorde Egyezményt illetően, de még az új motortervek végleges változatai sincsenek meg, ami szintén aggasztó, már csak az esetlegesen újonnan beszállók miatt is: Cosworth, Aston Martin, Porsche…

„A Ferrari rendkívül fontos a sport számára, és meg akarjuk tartani őket. Ugyanez vonatkozik a Mercedesre is. Minden csapatot értékelünk. A célunk nem az, hogy a csapatokat elveszítsük, hanem az, hogy a sport és maga az üzlet jobbá váljon. A végső célunk, hogy a rajongók boldogok legyenek. Minden más csak utána következik.” – mondta a Liberty Media feje, Chase Carey a német Auto Bild Motorsport kérdésére.

„Egy egészséges sportot akarok, a rajongók és a csapatok számára is. Természetesen mindez nem lehet teljesen kiegyensúlyozott. A nyerteseket jutalmaznunk kell, és nem elveszíteni őket. Mindazonáltal a jelenlegi üzleti modell nem jó, különösen a kis csapatok számára. A célom az, hogy új istállók lépjenek be a Forma-1-be. Ez mind igaz a privát, és a gyári csapatokra is. A sportunk több 100 millió rajongóval rendelkezik, ami szintén értékes az autógyártók számára. Senki sem akar megvenni egy Manort, még egy dollárért sem. Ez nem lehet! Nem lehet egy olyan csapat sem, amit senki se akarna megvenni.”

„Mint mondtam, a rajongók rendkívül fontosak számunkra, csakúgy, mint Európa. Németország is ide tartozik. Egy olyan terméket akarunk létrehozni, ami magában foglalja mindazt, amiben a rajongók nőttek fel, de közben igent mondunk a fejlődésre. Ha nincsenek változtatások, akkor fejlődés sem lesz.”

„Fontos, hogy a sport friss energiát és egy pozitív lendületet kapjon. Bernie maga mondta 2016-ban, hogy nem venne jegyet egy versenyre. Egy negatív spirálba került a sport, és ezt át kellett törnünk. Most arra törekszünk, hogy jobbá tegyük a sportot. Ross Brawn az egyik legfontosabb figurája ennek, amikor is meghatározzuk az új szabályokat 2021-re. Izgalmas versenyekre van szükségünk, miközben kevesebb a kiszámíthatóság egy hétvégén. Minden a jó versenyen múlik.”

Költségvetési sapka? Valóban megvalósulhat...

„Mindenki egyetért azzal, hogy nincs értelme annyit költeni, mint amennyit egyes csapatok költenek. Ez nem azt jelenti, hogy a sportot, vagy a technológiát rosszabbá akarjuk tenni. Az azonban fontos, hogy egy egészségesebb költségvetést hozzunk létre. A korábbi tulajdonosok remek munkát végeztek, de a világ változik, és az elmúlt években sok lehetőség ment veszendőbe.”

Sokan azt mondják, az igazi hősök is hiányoznak az F1-ből.

„Ez nem igaz. Hamilton például egy nagyon különleges személyiség. De ott van Verstappen is, aki miatt fél Hollandia kimegy a versenyekre. A Ferrari a legfényesebb csillag ezen az égen, ahol pedig Vettel versenyez. Ha ő lesz a következő német, aki Schumacher után a bajnoki címért harcol, akkor ebből egy nagyszerű történet fog kerekedni.”